Veelgestelde vragen

Hoe plaats je de waterontharder?

Het plaatsen van de waterontharder is heel eenvoudig. De waterontharder bestaat uit twee metalen delen met aan de binnenkant een ronde uitsparing. De metalen delen kunnen hierdoor boven en onder de inkomende waterleiding geplaatst worden. Aan de linker- en rechterkant van de waterontharder zit een rond gat waar de beide meegeleverde bouten in geplaatst worden. Hiermee kan de waterontharder vastgezet worden op de waterleiding. De bouten zijn de ronde staafjes van metaal met een kop waarop schroefdraad is aangebracht. Plaats de bouten met de kop aan de bovenzijde door de gaten in de waterontharder. Draai de moeren vervolgens aan de onderzijde vast tegen de waterontharder totdat deze stevig vastzit. Gereedschap is hierbij niet nodig. Je kunt de moeren eenvoudig met de hand aandraaien zonder veel kracht te hoeven gebruiken. 

Hoe werkt de waterontharder?

De waterontharder heeft een magnetisch veld. Door de waterontharder aan het begin van de watertoevoer in jouw huis te plaatsen, stroomt al het water dat je in huis gebruikt eerst langs de waterontharder. Het magnetische veld van de waterontharder verandert vervolgens de kristalstructuur van het water. De mineralen calcium en magnesium kunnen zich hierdoor niet meer met elkaar verbinden. De kalkdeeltjes blijven zo opgelost in het water. Ze kunnen nu niet neerslaan op leidingen en apparaten. De kalkdeeltjes hechten zich zo bijvoorbeeld niet meer aan het warme element van jouw wasmachine of op het glasscherm van jouw douchecabine. HIermee verleng je de levensduur van je elektrische apparaten en heb je minder vervelende schoonmaakklusjes.

Hoe onderhoud je de waterontharder?

Het magnetische veld van de waterontharder bewerkt de inkomende stroom van water in jouw huis. De werking hiervan wordt na enkele weken zichtbaar en vanaf dat moment doet de waterontkalker onafgebroken zijn werk. Hiervoor zijn geen extra dingen nodig, zoals stroom of zout. Alternatieve apparaten voor het ontharden van water gebruiken die wel en deze apparaten hebben dan ook onderhoud nodig. Voor onze magnetische waterontharders geldt dit niet, deze zijn volledig onderhoudsvrij. Wel zo makkelijk.