Blog

 1. De Waterontharder 1000 is sterker en goedkoper dan de Amfa 4000

  amfa 4000

  Test: De AMFA4000 versus de Waterontharder 1000

  Je kent de Amfa 4000 en de Waterontharder 1000 waarschijnlijk van de tv reclames. Beide apparaten zijn waterontharders met een magnetische functie. Ook beloven beide apparaten hetzelfde resultaat: zachter water en daardoor minder kalkaanslag.

   

  Na installatie van de waterontharder geniet je als consument van de vele voordelen. Zo bespaar je jaarlijks tot wel € 400 aan energiekosten en hoef je minder uit te geven aan wasmiddelen. Elektrische apparaten g

  Lees meer »
 2. Douchekop ontkalken

  Douchekop ontkalken

  Hoe kun je het beste een douchekop ontkalken?

  Iedereen kent het wel, een vieze douchekop met kalkaanslag erop. Heel Nederland heeft namelijk tamelijk hard water. De enige oplossing is schoonmaken. Daar heb je natuurlijk geen zin in, maar als je het laat zitten dan wordt de douchekop steeds onhygiënischer en raakt vanzelf een keer verstopt.


  Er zijn verschillende methodes om te ontkalken. Je kunt zuur in water oplossen of een chemisch product gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het zakje ontkalker om jouw Nespresso koffiezetapparaat te ontkalken. Wat jouw keuze ook is, het is een taak die je met regelmaat moet uitvoeren. Het kost dus onnodig

  Lees meer »
 3. Een waterontharder installeren op de waterleiding

  Waterontharder installeren op een waterleiding

  Echt iedereen kan onze waterontharder installeren!

  Elk van onze waterontharders heb je binnen enkele minuten werkend op jouw leiding geïnstalleerd. Afhankelijk van de soort waterontharder en de mogelijkheden van jouw waterleiding zet je de waterontharder vast met de bijgeleverde schroeven of een setje tiewraps. Hierna doet de waterontharder direct zijn werk. Je hebt dus geen installateur nodig want de installatie is niet ingewikkeld en kost weinig tijd.

   

  Na installatie start de werking van de waterontharder direct. De neerslag van kalk wordt voorkomen en na een paar weken verdwijnt ook de bestaande

  Lees meer »
 4. Lijst van waterhardheden in Nederland; waterhardheid per gemeente of postcode

  Waterhardheid in Nederland

  Hoe hard is mijn water?

  Elk waterbedrijf heeft zijn eigen bronnen voor de productie van kraanwater. De hardheid van het kraanwater verschilt daarom per gemeente of woonplaats. Dit betekent dat de smaak van het kraanwater en de hoeveelheid kalkaanslag die het geeft ook per stad kan verschillen.

  Onderstaand vind je een overzicht van Nederlandse gemeentes en de hardheid van het water. Wil je de hardheid van het water in jouw huis verlagen? Dat kan gemakkelijk met een waterontharder. Je vindt de verschillende modellen via deze link!

  Lees meer »