waterontharder 1000

Waterontharder test

Test: Waterontharder alternatief de Flux 1000

Je kent de Flux 1000 waarschijnlijk van de vele reclameuitingen online. Veel apparaten voor ontkalking zijn waterontharders alternatieven met een magnetische functie. Het waterontharder alternatief de Flux 1000 belooft het volgende resultaat: zachter water en daardoor minder kalkaanslag.

 

Na installatie van een waterontharder of een antikalk magneet geniet je als consument van de vele voordelen. Zo bespaar je jaarlijks tot wel € 400 aan energiekosten en hoef je minder uit te geven aan wasmiddelen. Elektrische apparaten gaan langer mee en je hoeft nooit meer vieze kalkaanslag van tegels en douchekoppen te schrobben. Bovendien smaakt het kraanwater beter en is het zachte water beter voor je haar en huid.

 

Reden genoeg dus om een antikalkmagneet of een waterontharder aan te schaffen. Maar welke? Wij hebben de Flux 1000 met andere antikalkmagenten en waterontharders vergeleken. Al snel blijkt dat er grote verschillen zitten tussen de verschillende soorten magenten en waterontharders. Vooral als het gaat om de prijs en de kracht van de magneetwerking. Zo is de Flux 1000 een stuk goedkoper dan de meeste andere Antikalkmagneten en waterontharders op de markt. Bovendien geeft deze vaak twee keer zoveel magneetkracht gemeten in Gauss. Kortom, de Flux 1000 onthardt beter voor minder geld.

Ook uit de recensies op platformen als Bol.com en Amazon blijkt dat consumenten veel tevredener zijn over de Flux 1000. Deze waterontharder krijgt gemiddeld 4,5 sterren en bij Webwinkelkeur een 8,7 na 154 geverifieerde reviews. Ook zijn er bij andere antikalkmagenten en waterontharders veel negatieve reacties en klachten dat de magneet of de waterontharder niet of kortstondig zijn werk doet. Kortom, consumenten kiezen massaal de Flux 1000.

Waarom is ontharden van water belangrijk?

Of je nu hard of zacht water hebt, er zit er altijd kalk in het drinkwater. Naast kalk komt ook mineraal magnesium van nature voor in drinkwater. Samen vormen deze twee mineralen een witte aanslag op je apparaten en leidingen. Verkalkte apparaten zoals wasmachines, vaatwassers, en combi ketels, gaan minder lang mee en hebben een hoger energieverbruik. Ook veroorzaakt kalk lelijke aanslag op je tegels, kranen en de douchekop. Het vergt veel extra tijd om badkamers en keukens schoon te houden. Kortom, het ontharden van water heeft drie belangrijke voordelen:

Lagere energierekening.

Apparaten gaan langer mee.

Schonere badkamer en keuken

Hard water in Nederland

Zoals we hierboven al aangaven, komen calcium en magnesium altijd voor in drinkwater. Het zijn gezonde mineralen die goed zijn voor een mens en het water tevens langer vers houden. Maar als er een hogere concentratie in het water zit dan kan dit zorgen voor vervelende kalkaanslag op apparaten en badkamertegels. Hoe hoger de concentratie van kalk, hoe harder het water. De concentratie van calcium en magnesium wordt uitgedrukt in graden van Duitse hardheid (Dh). Gemiddeld water in Nederland heeft een hardheid van 8° Dh. Dat is gezond water, maar zorgt nog steeds voor die nare kalkaanslag. In Nederland schommelt het water tussen de 2° Dh tot met 18° Dh. Een hardheid van 2 is heel erg zacht water, en komt maar heel sporadisch voor. Het komt meer voor dat de hardheid ligt tussen de 8° en 12° Dh.

 

Over het algemeen geldt dat bijna alle huishoudens een waterontharder zouden moeten gebruiken. Relatief zachter water is te vinden op de Veluwe en in Friesland. Daar ligt de gemiddelde hardheid onder de 8° Dh. In alle andere regio´s is het water over het algemeen 8° Dh of hoger. Het hardste water is te vinden in Brabant, Overijssel, Zeeland, en Limburg. In de Randstad is de hardheid gemiddeld, en schommelt rond de 8° Dh.

 

Wat is een anti kalkmagneet en wat is een waterontharder?

Een magneet ontharder is ook wel een ontkalker of ontharder genoemd. De twee magneten rond de waterleiding creëren een magnetisch veld. Dit veld heeft invloed op de moleculaire samenstelling van het water dat door de leiding stroomt. Het is een natuurkundig proces dat vanzelf plaatsvindt bij voldoende magnetische spanning en stromend water. Water bestaat normaal gesproken uit een soort super moleculen waar er weinig ruimte is voor kalk en magnesium moleculen om zich aan te hechten. Als gevolg hiervan lukt het deze mineralen niet om voldoende op te lossen in het water. In plaats daarvan hechten de kalk moleculen zich dus aan de leidingen. Hoe harder het water, hoe meer kalk zich aan de leidingen hecht. Het wisselende veld dat ontstaat tussen de twee magneten breekt deze super moleculen in kleinere deeltjes. Daardoor zijn er meer opties voor de kalk moleculen om zich aan te hechten. Het kalk lost als het ware beter op in het water. Het voordeel hiervan is dat er minder kalkmoleculen overblijven die zich nog kunnen hechten aan de leiding of bijvoorbeeld een douchekop.

Voordelen van een antikalkmageneet of een waterontharder

Toch wel het grootste voordeel van een magnetische antikalk FLux 1000 maar ook van een waterontharder is dat je per jaar zo €400 bespaart. Water dat bewerkt of onthard is, zorgt voor 90% minder kalkaanslag op de leidingen van je huishoudelijke apparaten. Ook zal je geen aanslag meer zien op de tegels van de douche, en op de douchekop. Je bespaart geld op de volgende manieren:

De witgoed apparaten gebruiken minder stroom.

Je hebt minder wasmiddel nodig per wasbeurt.

De wasverzachter is niet meer nodig.

Je hoeft geen speciale ontkalkende schoonmaakmiddelen meer te kopen.

Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee.

 

De waterontharder en de antikalkmagneet hebben ook veel voordelen voor je gezondheid. Zo is zachter water veel beter voor je huid. Zeker als je een gevoelige huid hebt. Hard water kan namelijk voor irritaties zorgen. Bij hard water meer producten en lotions nodig om je huid gehydrateerd te houden. Zacht water is ook beter om te drinken, want dan neemt je lichaam het calcium en magnesium beter op. Verder is het zo dat je het apparaat gemakkelijk installeert en er daarna geen omkijken meer naar hebt. Je klemt het waterontharder alternatief de FLux 1000 heel gemakkelijk om een bestaande leiding, je hebt dus geen loodgieter nodig. Verder heeft de magneet geen elektrische aansluiting nodig. Je hebt dus ook geen elektricien nodig, en hebt geen maandelijkse kosten. En als laatste, er zijn geen filters of andere onderdelen die schoongemaakt moeten worden, of zelfs vervangen.

 

Na de simpele installatie heb je geen omkijken meer naar de magnetische antikalk magneet. Ook is een magnetische werking een duurzame oplossing. Iets wat steeds belangrijker wordt. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee en hebben beter rendement. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee. Bij zachter water hebt je minder schoonmaakmiddelen nodig, en gebruik je minder waspoeder en wasverzachter in de wasmachine. Wederom goed voor het milieu, en goedkoper voor jou. Dit zijn de voordelen nog even op een rijtje:

Kostenbesparing tot wel €400 per jaar.

Beter voor je huid en je gezondheid.

Je kan het zelf installeren.

Werkt zonder elektra.

Geen onderhoud.

Goed voor het klimaat.

 

De Flux 1000 versus waterontharders

De kracht van de waterontharder zit hem in het zout en bij de Flux 1000 in de magneet. Hoe krachtiger de magneet, hoe beter de kalk en het magnesium oplost in het water. Zo kan er minder kalkaanslag op jouw huishoudelijke apparaten en waterleidingen ontstaan. Bij het vergelijken van magneten met waterontharders kijken we dus naar het vermogen. Andere modellen hebben meestal een vermogen van 1.179 Gauss. Dat is te vergelijken met de spanning van zo een tien koelkastmagneetjes bij elkaar. De Flux 1000 heeft een vermogen van 1.980 Gauss. Dat is gelijk aan ongeveer twintig van dezelfde magneetjes. De magneetkracht van de Flux 1000 is bijna dubbel zo groot.

Vervolgens is de prijs natuurlijk ook erg belangrijk. Zoals we hierboven zagen zijn er geen verdere kosten voor het gebruik van het waterontharder alternatief de Flux 1000. Het is de aankoopprijs die de kosten voor dit product volledig in beeld brengt. De meeste andere waterontharders hebben ten tijde van het schrijven van dit artikel een verkooprijs van minimaal €599 met regelmatige onderhoudskosten voor het vervangen van het zout. De Flux 1000 daarentegen kun je al kopen voor €69. Een fractie van de prijs. Bij de concurentie van anti kalk mageneten betaal je dus bijna twee keer zoveel voor de helft van het vermogen.

Een derde verschil tussen andere waterontharder alternatieven en de Flux 1000 is de kwaliteit van het materiaal. Uit de recensies van consumenten blijkt dat de kwaliteit van andere alternatieven voor waterontharders vaak te wensen overlaat. Veel gebruikers klagen dat het montage materiaal slap aanvoelt en dat de schroeven snel doorgedraaid raken. Anderen klagen dat het waterontharder alternatief de antikalk magneet al na enkele maanden los begint te zitten. Het zijn klachten die we niet horen over de Flux 1000. Consumenten zijn lovend over de kwaliteit van deze producten. Het grote verschil is dat het Waterontharder alternatief de Flux 1000 volledig van staal is en deze andere apparaten ook minder duurzaam plastic bevatten.

De Flux 1000

 

  • Magneet 1.980 Gauss 
  • Prijs €69
  • Levensduur 10 jaar
  • Afname kalkafzetting 90%
  • Zelf installeren: Ja
  • Elektrische aansluiting: Nee
  • Onderhoud: Nee
  • Servicekosten: Nee

Waterontharder 1000

Slechte reviews 

Een goede indicatie voor de kwaliteit van een product zijn de reviews van betalende klanten. Een goede internationale bron voor dit soort reviews is bijvoorbeeld het Amazon platform. In Nederland kun je goed terecht bij Bol.com. Beide sites verkopen veel producten en krijgen daarmee ook veel echte reviews binnen. Je kunt hier alleen een review plaatsten als je het product ook daadwerkelijk aangeschaft hebt. Het zijn daarom betrouwbare bronnen als je iets meer wilt weten van een product. Als je de reviews leest bij waterontharders dan zie je dat slechts enkelen tevreden zijn over de levertijd of de installatie, maar wordt er weinig gezegd over de werking van de waterontharders. Veel echt positieve reviews zijn er niet over andere waterontharders te vinden. Het waterontharder alternatief de Flux 1000 krijgt daarentegen een gemiddelde waardering van 4,5 sterren.

Op Bol.com zien we vergelijkbare reviews van Nederlandse consumenten. Maar ook hier krijgt de Flux 1000 een zeer goed cijfer van 4,5*. Bij andere waterontharders die verkocht worden op Bol.com geeft meer dan een kwart van de kopers slechts één ster als waardering voor het product. Andere klanten zeggen dat er na lange tijd geen verschil zit in het water. Sommige kopers klagen dat het apparaat in het begin wel werkte maar na verloop van tijd niet meer. Deze onafhankelijke reviews staan in sterk contrast met de veelal lovende reviews die je leest op verkoop websites van de producent zelf. Het lijkt er sterk op dat deze recensies niet echt zijn, maar door bots geschreven. Zo denken veel consumenten dat het een goed product is. Maar laat je niet foppen en vertrouw op de recensies van de erkende verkoop platforms, waar alleen echte kopers een review mogen achterlaten. 

Wat vinden ze van waterontharder alternatief de Flux 1000?

Zoals we in de reviews gelezen hebben zijn er flink wat mensen ontevreden over waterontharders. Twee soorten klachten komen steeds weer naar voren. Namelijk dat het product geen goede resultaten levert of dat als het wel werkt, het maar van korte duur is. De Flux komt veel beter uit de bus. Op beide review websites krijgt dit product 4,5 sterren van de consument. Dat is een topscore, als je bedenkt dat 5 sterren het hoogst haalbare is. Kopers zijn vooral erg tevreden over het resultaat van de antikalkmagneet ten opzichte van een ontharder. Zijn zien daadwerkelijk minder kalkaanslag en proeven ook het verschil van het water.

"Het verschil was na twee weken al zichtbaar in mijn waterkoker, geen witte aanslag meer op de bodem"
“Ik drink weer water uit de kraan, het ontharde water smaakt echt lekker”

 

Het is duidelijk dat de consument erg tevreden is over de kwaliteit en de werking van de Flux 1000. Veel mensen raden deze antikalkmagneet aan ten opzichte van een dure waterontharder met zout dan ook aan bij vrienden en familie. Het is immers een relatief goedkope oplossing voor een groot probleem in Nederland. hard water komt nou eenmaal veel voor en daar zit veel kalk in die je met de anti kalk magneet verhelpt.

 

Conclusie Flux 1000

Het is een goed idee om in Nederland een antikalk magneet te gebruiken ipv een waterontharder met zout. Het bespaart je geld, gedoe, en is goed voor je gezondheid. We raden aan om te kiezen voor de Flux 1000. Op vier essentiële punten komt de Flux 1000 beter uit de bus dan de concurrentie. De Flux 1000 wint op het gebied van prijs, prestatie, kwaliteit, en reviews.

 

De Flux 1000 is een paar honderd Euro goedkoper dan waterontharders.

De magneet van de Waterontharder 1000 is 1,67 x sterker dan concurrenten.

De Flux 1000 krijgt 4,5 sterren.

Andere anti kalk magneten blijken gemakkelijk stuk te gaan.

Update 08-05-2021:

Tegenwoordig is er ook de Flux 1000 PRO die nu een stukje krachtiger is dan de Flux 1000 en in korte tijd zeer populair is geworden bij klanten.

Waterontharder 1000 PRO

De Flux 1000 PRO heeft een grotere magneetkracht dan de 1000 en is iets groter van formaat. 5,5 cm bij 4,5 cc geschikt voor elke leiding tot 30mm dik. Genoeg voor een 4 persoons huishouden. Voor dikkere leidingen en grotere huishoudens heeft u een grotere ontharder nodig. 

Klik hier om het Waterontharder alternatief de Flux 1000 PRO te bekijken.

Klik hier om grotere modellen te bekijken.