Welke waterontharder is de beste

1000 pro waterontharder magneet

Ken je het probleem van kalkaanslag bij bijvoorbeeld jouw kranen? Een witte laag kalk is zichtbaar, waardoor jouw kraan of douchekop hun glans verliezen en dof worden. Maar dat is niet alles, het is namelijk slecht voor jouw gezondheid en uiteindelijk jouw portemonnee. Kalkaanslag is al een eeuwenoud probleem in elk huishouden. Maar hoe is dit nu op te lossen vraag je je af. Je kunt natuurlijk verschillende kortetermijnoplossingen bedenken, zoals het gebruik van citroenzuur of allerlei schoonmaakmiddelen. Maar je kunt ook kiezen voor een duurzame oplossing. Het is namelijk beter om het ontstaan van kalkaanslag te voorkomen, dan het constant te genezen. Hoe doe je dat?

 

Er zijn verschillende mogelijkheden met waterontharders. Een van de opties is een waterontharder met magneet. Deze voorkomt dat in water opgeloste deeltjes zich combineren met carbonaat. Deze combinatie zorgt namelijk voor de vervelende kalkaanslag in onder andere jouw badkamer. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het feit is dat de waterontharder met magneet ervoor zorgt dat een gedeelte van de kalk niet meekomt wanneer het water uit de kraan komt. Zo voorkom je dus die vervelende kalkaanslag!

 

Veel waterontharders met magneet presteren anders dan anderen. Dat heeft voornamelijk te maken met voor welk type huishouden je een magnetische waterontharder aanschaft. Het kiezen van een waterontharder kan nog best een uitdaging zijn, aangezien je rekening moet houden met enkele technische feitjes. Om je hierbij te helpen geven we je hieronder een overzicht van de beste waterontharders met magneet en meer informatie over hoe het precies werkt! Wat zijn eigenschappen van de magnetische waterontharder en welke is voor jouw situatie het beste?

 

Belangrijk om te weten

  • Het belangrijkste voordeel van een waterontharder met magneet is dat ze krachtiger en goedkoper zijn dan gewone waterontharders. Bovendien kunnen ze eenvoudig geïnstalleerd worden.
  • Bij het kiezen van een waterontharder met magneet is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Ten eerste moet je van tevoren bedenken met hoeveel personen je in een huishouden Kijk tevens naar de maat van de waterontharder en de sterkte van de magneet.

 

Onze selectie: de beste waterontharders magneet op de markt.

 

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete waterontharders met magneet van dit moment. Van ieder product is een korte beschrijving opgenomen, met daarin de belangrijkste kenmerken en voordelen van het apparaat. Ze zijn onderverdeeld in 3 soorten: waterontharder voor buiten, kleine of grote huishoudens. Welke waterontharder met magneet is de beste optie voor jou? Je komt er snel achter door de producten met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken.

 

De waterontharders magneet voor kleine huishoudens

Heb je een klein huishouden en valt daardoor het gebruik van jouw watervoorzieningen mee? Maar merk je dat kalkaanslag toch een probleem vormt? Dan is de waterontharder 1000 uitermate geschikt!

 

De waterontharder 1000 is geschikt voor huishoudens van 2-3 personen en zorgt ervoor dat er geen nieuwe kalkaanslag op de leidingen vormt en bestaande kalkaanslag naar een paar weken verdwijnt. Verder heeft de ontharder een maat van 3-5 cm en een magneetsterkte van 0.750 Tesla.

 

Eigenschappen

Geschikt voor huishouden:    2-3 personen

Maat:                                      3 bij 5cm

Magneet sterkte:                    0.750 Tesla (7500 Gauss)

Prijs:                                       € 69,-

 

Bekijk de waterontharder 1000

waterontharder 1000

 

De waterontharder magneet voor grote huishoudens

Heb je een groot huishouden en worden daardoor de watervoorzieningen veel gebruikt? De waterontharders 5000 en 2000 zijn hiervoor bij uitstek de beste keuzes voor jou. Met hun enorm krachtige magneet van 1.280 Tesla is een witte kalklaag rondom jouw douchekop en kraan verleden tijd! Hieronder de twee modellen extra uitgelicht:

 

Waterontharder 2000

Net als alle andere waterontharders met magneet zorgt deze waterontharder 2000 ervoor dat de negatieve effecten van de mineralen in het water onderdrukt worden. Zo heb je al snel geen last meer van kalk. Maar wat zijn nog meer eigenschappen?

 

Deze waterontharder is het meest geschikt voor grote huishoudens (lees 4-6 personen). Waarom? De waterontharder 2000 werkt met een krachtige magneettechniek van maar liefst 1.280 Tesla (ook wel 12800 Gauss genoemd). Door deze sterke techniek is de waterontharder bijna 2 keer zo sterk als de waterontharder 1000.

 

Eigenschappen

Geschikt voor huishouden:    4-6 personen (grote huishoudens)

Maat:                                      11 bij 7cm

Magneetsterkte:                    1.280 Tesla (12800 Gauss)

Prijs:                                       € 115,-

 

Bekijk de waterontharder 2000

Waterontharder 2000

 

Waterontharder 5000

De waterontharder 5000 is het meest geschikt voor extra grote huishoudens (lees 4-16 personen). Net als de waterontharder 2000 werkt deze ontharder met een magneetsterkte van 1.280 Tesla. Daarmee zijn de twee ontharders de sterkste op de markt!

 

Eigenschappen

Geschikt voor huishouden:    4-16 personen (grote huishoudens)

Maat:                                      9 bij 6cm

Magneet sterkte:                    1.280 Tesla (12800 Gauss)

Prijs:                                       € 109,-

 

Bekijk de waterontharder 5000

 Waterontharder 5000

De waterontharder magneet voor buiten

Ben je op zoek naar een waterontharder magneet geschikt voor watervoorzieningen in bijvoorbeeld jouw tuin? Dan is de waterontharder magneet The King de beste oplossing voor jou!

 

Een zeer effectieve waterontharder geschikt voor buitenkranen en watervoorzieningen in schuren, tuinhuisjes en stallen. Bovendien ben je erg flexibel met deze waterontharder, aangezien hij ook voor binnen te gebruiken is. Wat zijn nog meer eigenschappen van deze waterontharder magneet The King?

 

Eigenschappen

Geschikt voor huishouden:    2-4 personen

Maat:                                      7 bij 4cm

Magneet:                                1.080 Tesla (10800 Gauss)

Prijs:                                       € 79,-

 

Bekijk de waterontharder The King

 The king waterontharder

Alles wat je verder moet weten over waterontharders met magneten

 

Voordat je een waterontharder met magneet gaat kopen is het toch handig om nog meer informatie te verzamelen over dit product. Hoe werkt een magnetische waterontharder precies, wat zijn de voordelen, wat is het verschil tussen een waterontharder op basis van zout en een waterontharder met een magneet? We laten het je hieronder weten!

 

Hoe werkt een waterontharder magneet?

Wel belangrijk om te weten voordat je een waterontharder aanschaft; hoe werkt het nou precies? Zoals gezegd maakt de waterontharder gebruik van een magneet die ervoor zorgt dat kalkdeeltjes zich niet gaan hechten. Deze magneet bestaat uit minimaal 500 Gauss. Dat wordt met een ingewikkelde term ook wel de magnetische fluxdichtheid genoemd. Dat bepaalt de sterkte van het magnetische veld onder invloed van materie. Er is dus een verschil in de sterkte van de magneet. Een sterkere magneet is bijvoorbeeld geschikt voor grotere huishoudens. De waterontharder wordt geplaatst op jouw waterleiding en verhelpt huidig kalk en voorkomt nieuwe kalk!

 

Waarom zou je een waterontharder kiezen?

Waarom zou je een waterontharder met magneet kiezen hoor ik je denken. Zoals de naam het al zegt; waterontharder. Wanneer jouw water ‘hard’ is heb je meer kans op een verslechterde gezondheid, hard wasgoed en kalkaanslag. Het onthardingssysteem met behulp van een magneet is een goedkope en duurzame manier om voorgoed van deze ongemakken af te zijn!

 

Wat zijn voordelen van een waterontharder met magneet?

Een waterontharder met magneet heeft enkele geweldige voordelen. We hebben ze voor jou hieronder op een rij gezet:

 

Schoon water

Om maar met het een groot voordeel te beginnen; schoon water. Hiermee zorg je onder andere voor een hygiënische badkamer. Vervelende geuren tijdens het spoelen bij het tandenpoetsen of de smaak van het water is verleden tijd. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over het water. Het wordt namelijk zachter en smaakt lekkerder!

 

Betere gezondheid

Een betere gezondheid! Het belangrijkste voordeel dat er met deze ontharder wordt behaald. Jouw huid en haar herstellen hun natuurlijke glans, zachtheid en flexibiliteit!

 

Kosten besparen

Geld besparen? Ja zeker! Op lange termijn haal je er zelfs geld uit. Kalk kan namelijk problemen veroorzaken met jouw verwarmingselementen of huishoudelijke apparaten. Door het ontharden van het water duurt het minder lang voordat het water op temperatuur is. En dat is niet alles. Je zorgt er natuurlijk ook voor dat jouw apparaten langer mee gaan.

 

Schoner milieu en sanitair

Bovendien draag je jouw steentje bij aan het verduurzamen van de wereld. Er hoeven namelijk minder schoonmaakmiddelen en zeep gebruikt te worden, waardoor de ontharder zorgt voor een schoner milieu en sanitair!

 

Zachtere kleding en comfort

Merk je aan jouw kleding dat het stijf is? Dat betekent dat het water hard is. Met behulp van de ontharder zal je merken dat jouw kleding na het wassen minder stijf is. Zo blijven ze langer mooi en slijten ze minder snel.

 

Verplaatsbaar

Ga je verhuizen? Geen probleem. De magnetische waterontharder is namelijk eenvoudig te demonteren en mee te nemen.

 

Wat is het verschil tussen een waterontharder en waterontharder met magneet?

De vraag wat het verschil is tussen een waterontharder op basis van zout en een waterontharder met magneet wordt vaak gesteld. Logische vraag! Wat is precies het verschil? Het verschil is te zien op het gebied van werking, prijs en de manier van plaatsen.

 

Werking

Ten opzichte van een magnetische waterontharder haalt een ‘gewone’ waterontharder de kalk uit jouw water. Ze worden vervoerd naar de riolering, zodat je kunt genieten van zacht en kalkvrij water. Ze werken vaak op basis van zout of een koolfilter. Zoals eerder vermeld, een magnetische waterontharder, haalt de kalk niet uit het water, maar zorgt ervoor dat ze zich niet gaan hechten. Beide hebben uiteindelijk dus hetzelfde effect!

 

Prijs

Een magnetische waterontharder heeft over het algemeen een veel lagere aanschafprijs. Een waterontharder met magneet heb je al vanaf ongeveer 20 euro, terwijl een waterontharder op basis van zout vanaf 140 euro te krijgen is.

 

Installatie

Wat is het verschil in het plaatsen van de twee soorten ontharders? Een magnetische waterontharder is zogezegd geschikt voor ‘Dummies’. Op een positieve manier! Het is zo makkelijk gemaakt, dat iedereen de ontharder kan plaatsen op de waterleiding.

 

De installatie van een waterontharder op basis van zout is iets ingewikkelder. Het advies is dan ook om de ontharder te installeren door een erkend installateur. Deze weet vaak exact wat er gedaan moet worden. Zo voorkom je foutieve installaties!

 

Hoe plaats je een magnetische waterontharder?

Laten we je meenemen in het proces van het installeren van een magnetische waterontharder. Het is niet zo ingewikkeld. De volgende stappen kun je nemen:

  • Ga naar de plek waar je de ontharder op de waterleiding wilt plaatsen.
  • Bepaal ongeveer 8 cm van de leiding om de waterontharder te plaatsen.
  • Plaats de ontharder op de waterleiding en maak hem vast met behulp van schroeven of een tyrap.
  • Klaar is kees!

 

Na ongeveer 6-8 weken zie je resultaat!

 

Krijg je garantie op de magnetische waterontharder?

Krijg je garantie op jouw ontharder? Ja, zeker. De waterontharder gaat levenslang mee en is dan ook mee te nemen als je gaat verhuizen. Als je het product wilt uitproberen heb je 100 dagen geld terug garantie, op deze manier heb je de tijd om het uit te proberen en te kijken of het voor je werkt. 

 

Wil je meer informatie?

Waterontharders hebben dus ontzettend veel voordelen ten opzichte van alternatieven als de waterontharder op basis van zout. We hopen dat we je op deze manier een beter overzicht hebben gegeven van welke magnetische waterontharders er op de markt zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste waterontharder met magneet voor jou!

Ben je nog niet overtuigd en wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder!