Waterontharder magneet

Waterontharder kassa

Je hebt het vast wel gezien, de commotie over de magnetische waterontharder bij Kassa. Bij Kassa vroegen klanten zich af of deze waterontharder met magneet wel werkt. Klanten kwamen er namelijk tijdens het vergelijken van de verschillende waterontharders achter dat er wisselende reviews en ervaringen waren van andere klanten. Enkele vroegen zich hardop af of deze specifieke ontharder daadwerkelijk werkt en of het daardoor dus jouw water kalkvrij maakt. Werkt het nou wel of werkt het nou niet? Heeft het zin of is het onzin? In deze blog wil ik jou meenemen en eens en voor altijd aantonen wat een waterontharder met magneet voor jou gaat doen. Wat is een waterontharder? Wat is het verschil tussen een elektrische ontharder en waterontharder met magneet? Wat zijn de voordelen? En wat zeggen andere grote partijen van deze magnetische waterontharder? Op deze vragen zal ik in deze blog antwoord geven.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat het water kalkvrij maakt. Kalk is namelijk een groot probleem in alle huishoudens, aangezien het water voor verschillende dingen wordt gebruikt: douchen, eten koken, schoonmaken, de was en afwas, de auto wassen, koffie of theezetten. De kalk zit van nature in het leidingwater, dat grote gevolgen kan hebben voor je gezondheid, je portemonnee en jouw apparatuur. Voordat je met verschillende schoonmaakmiddelen in de weer gaat, hebben we hier gelukkig een goede oplossing voor bedacht: de waterontharder. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van vieze kranen, douchekoppen en dat je met een gerust hart, water uit de kraan kan drinken. Bovendien is het kopen van schoonmaakmiddelen verleden tijd en zijn lagere energiekosten een feit. Maar wat voor soort ontharders zijn er allemaal beschikbaar? Er zijn enkele manieren waarop dat zou kunnen. Waaronder met een elektrische waterontharder (op basis van zout) of een magnetische waterontharder (met behulp van een magneet). Op de waterontharders is er dus ook kritiek. Maar waarom?

Kritiek op de magnetische waterontharder

Verschillende partijen geven aan dat het kalk niet verdwijnt met een magnetische waterontharder. Dat het dus niet hetzelfde werkt als een elektrische waterontharder. En dat klopt! Een veel voorkomende misvatting over de magnetische waterontharder is dat mensen veronderstellen dat het de kalk uit het water haalt. De waterontharder met magneet wordt daarmee op een verkeerde manier vergeleken met de elektrische waterontharder. Het zijn namelijk twee ontharders die op een hele andere manier werken, maar met hetzelfde resultaat. Wat is nou eigenlijk dat verschil?

Verschil elektrische en magnetische waterontharder?

Een elektrische waterontharder zorgt er dus voor dat het kalk uit het water wordt gezuiverd. Hoe werkt dat? Met behulp van zout. In de cilinders van de waterontharder zitten zogeheten harsbolletjes. Als deze bolletjes vol met kalk zitten, wordt dat schoongespoeld met een zoutoplossing. Hiermee wordt de kalk van de hars afgespoeld en verdwijnen de kalk- en zoutdeeltjes in de afvoer. Vervolgens wordt de cilinder automatisch weer met schoon water schoongespoeld. Dit proces heeft uiteindelijk tot gevolg dat het kalk uit het water verdwijnt. Hier betalen mensen grof geld voor, en je zult elke keer het zout moeten bijkopen en bijvullen. Maar hoe zit dat nu met de waterontharder met magneet?

Waar dus voornamelijk veel verwarring over is, is dat een magnetische waterontharder hetzelfde doet als een elektrische waterontharder: de kalk uit het water halen. Maar dat is onjuist. Het betekent echter niet dat het niet werkt. Het werkt op een andere, maar net zo effectieve manier. Hoe werkt een magnetische waterontharder dan precies?

Klik op de link voor meer informatie over welke waterontharder de beste is.

De magnetische AMFA 4000 waterontharder

Wat is de werking van een magnetische waterontharder?

Een magnetische waterontharder werkt, zoals de naam al aangeeft, met een magneet. Deze magneet wordt op jouw waterleiding geplaatst en zorgt ervoor dat het leidingwater door een elektromagnetisch veld loopt. Deze magneet bestaat uit minimaal 500 Gauss maar onze waterontharders beginnen bij 7500 Gauss voor een veel sterkere werking en een veel beter resultaat. Daar ligt al een groot punt van de kritiek die er is, er zijn verschillende waterontharders te koop die niet sterk genoeg zullen zijn om jouw kalk te laten verdwijnen. Koop daarom alleen een waterontharder waar mensen goede reviews geven voor het resultaat. Het resultaat wordt dus grotendeels bepaald door de kracht, de Gauss.

Dat wordt ook wel de magnetische fluxdichtheid genoemd. Het bepaalt de sterkte van het magnetische veld onder invloed van materie. Het magnesium en calcium dat samen kalk wordt, wordt met deze magneet in de leiding van elkaar gescheiden. Dit heeft als gevolg dat het water kalkvrij uit de kraan komt. De mineralen (magnesium en calcium) blijven echter wel in het water zitten. Ze worden dus ten opzichte van de elektrische waterontharder niet uit het water gehaald, maar van elkaar gescheiden zodat het geen kalk vormt. Een net zo effectieve manier, maar de mineralen komen niet van hun plaats. En dat maakt deze magnetische waterontharder even effectief, en veel betaalbaarder.

Hoeveel kalk er in de ledingen komt hangt af per regio in Nederland. Bekijk hier een overicht van wat de waterhardheid is in jouw gemeente.

10 voordelen van de waterontharder met magneet

Nou dat we hebben aangegeven hoe een waterontharder met magneet werkt en dat het net zo effectief werkt als een elektrische waterontharder, wil ik hier nog extra voordelen van de magnetische waterontharder tonen. Want wat biedt het jou precies? We hebben 10 voordelen voor jou hieronder op een rij gezet:

  1. Geen kalkaanslag meer

Het eerste aantoonbare voordeel is dat jouw kranen, douchekoppen, vaatwasser, wasmachine en ander apparatuur vrij zijn van kalkaanslag. Nieuwe kalkaanslag wordt voorkomen, maar huidige kalkaanslag verdwijnt uiteindelijk ook. Je hoeft dus minder vaak schoon te maken en extra schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig.

  1. Besparing op de energierekening

Het tweede aantoonbare voordeel is op jouw energierekening te zien. Veel apparatuur hebben verwarmingselementen, zoals jouw wasmachine of waterkoker. De magnetische waterontharder voorkomt ook kalkaanslag op deze verwarmingselementen. Kalk werkt namelijk isolerend, waardoor je meer energie moet verbruiken voor hetzelfde resultaat. Met de magnetische waterontharder is dat dus ontzettend fijn voor jouw portemonnee.

  1. Geen schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen zijn door het kalkvrije water in mindere mate nodig, waardoor je hier ook op bespaart. En dat is niet alleen omdat je kalkaanslag moet verwijderen, maar je hoeft nu ook tijdens het afwassen minder middelen te gebruiken. Schoonmaken in zacht water werkt namelijk ook beter!

  1. Prijzen

De magnetische waterontharder is ten opzichte van de elektrische waterontharder (op basis van zout) bovendien erg goedkoop. De waterontharder met magneet is namelijk al vanaf 69,00 aan te schaffen, terwijl een elektrische waterontharder vanaf 1100 euro te vinden is. Een ontzettend groot voordeel dus! 

  1. Gezondheid

Zeker in deze tijd zijn we allemaal tot de ontdekking gekomen dat gezondheid ontzettend belangrijk is. Een leven zonder ongemakken tekent iedereen voor. Met deze ontharder wordt daar in ieder geval toe aangezet. Onder andere jouw huid en haar herstellen hun natuurlijke glans, zachtheid en flexibiliteit. Maar wellicht nog belangrijker is dat bacteriën zich niet meer gaan nestelen rondom onder andere jouw kranen, waardoor jij minder vatbaar bent voor ziek worden!

  1. Milieuvriendelijk

Vind jij het ook belangrijk dat er aan het milieu gedacht wordt? Dat je een bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de wereld? Met deze waterontharder ben je dan op de goede weg. Minder schoonmaakmiddelen en minder verbruik van energie zorgt voor een schoner milieu en sanitair!

  1. Zachtere kleding en comfort

Hebben je kinderen of jij weleens last van stugge kleding uit de wasmachine? Dat komt dus door kalk. Kalk zorgt ervoor dat jouw kleding stijf gaat aanvoelen. Dat is niet prettig. Met behulp van de ontharder zal je merken dat jouw kleding veel soepeler aan gaat voelen. Zo blijven ze langer mooi en slijten ze minder snel.

  1. Verplaatsbaar

Een groot ander voordeel is dat de ontharder eenvoudig te demonteren en te verplaatsen is. Ten opzichte van de elektrische waterontharder is dat dus een groot voordeel. Dat is onder andere erg handig als je van plan bent te verhuizen. Demonteer de ontharder en installeer hem in de meterkast in je nieuwe huis!

  1. Schoon water

Het water wordt onthard. Hard water betekent dat dat vol met kalk zit. Met behulp van de waterontharder is jouw water dus kalkvrij en is het water schoon. Dat betekent dat je het water kan drinken, zonder vervelende geuren of een vieze smaak in je mond. Dat is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor de hygiëne in onder andere je badkamer en keuken!

  1. Eenvoudige installatie

Kies je voor de magnetische waterontharder? Dan heb je ook geluk met het installeren van het apparaat. De ontharder is namelijk klein van stuk en is eenvoudig in jouw meterkast te plaatsen. De ontkalker bestaat uit twee delen: een module en een plaatje. De module plaats je aan de bovenkant van de waterleiding in jouw meterkast en het plaatje druk je er aan de onderkant tegenaan. Met behulp van een tie-rap sluit je de waterontharder vast tegen de waterleiding! En dat is het. Nu wordt het water onthard en kun je met een gerust hart het water uit de kraan drinken. Eenvoudig toch eigenlijk?

Waterontharder met magneet

Wat zijn nadelen van deze waterontharder met magneet?

Heeft deze magnetische waterontharder naast zijn vele voordelen ook nadelen? Eigenlijk niet. In tegenstelling tot de elektrische waterontharder haalt de magnetische waterontharder geen kalk uit het water. Dit is echter niet als een nadeel op te vatten, aangezien het net zo effectief werkt. In beide gevallen is kalkaanslag namelijk verleden tijd.

Magnetische waterontharder in de media

Verschillende media hebben de magnetische waterontharder onder de aandacht gebracht. En niet zomaar. Zij zien ook de voordelen in van deze waterontharder met magneet en willen de mensen thuis laten weten dat ze met dit product een solide en goedkoop apparaat in huis halen.

Ook RTL 4 gelooft in de methodiek van de waterontharder met magneet. Zo hebben ze al verschillende video’s geweid aan het bijzondere fenomeen. Ze geven in een van de video’s aan waarom dit product zo goed is. ‘Kalk zorgt ervoor dat je veel meer energie gaat gebruiken, het isoleert. Een kalklaagje van een aantal millimeter zorgt al voor 30% meer energieverbruik.’ Ook op het gebied van apparatuur noemen zij de voordelen. ‘Je apparatuur zit een verwarmingselement. Denk aan je wasmachine, je vaatwasser of een CV-installatie. Dat verwarmingselement gaat verkalken, waardoor je apparatuur ook minder energiezuinig gaat werken. En het gaat ook nog eens eerder stuk als gevolg van de kalk.’

Wil je meer informatie?

Waterontharders met magneet hebben dus zeer zeker wel effectief resultaat in jouw huishouden. Vervelende kalkaanslag in jouw huis is verleden tijd. Hopelijk hebben we je een beter beeld gegeven van wat de magnetische waterontharder precies inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn van deze specifieke ontharder.

Ben je overtuigd en wil je een waterontharder kopen? Bekijk dan de waterontharders met magneet in ons assortiment. Deze waterontharders gaan levenslang mee. Als je het product wilt uitproberen heb je 100 dagen geld terug garantie, op deze manier heb je de tijd om het uit te proberen en te kijken of het voor je werkt. 

Ben je nog niet overtuigd en wil je nog meer informatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder!